Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

watch?v=QLJRa5HRtOo
Αθήνα, 6 Μαρτίου 2012.

Patria libre o morir, Commadante Hugo Chaves.

Του Σταύρου Βιτάλη, Subteniente del Santinista Battaliones Ejercito de Luce Irregular.

Μέρα πένθους η σημερινή για τους ελεύθερους πολίτες όλου του πλανήτη, αλλά ιδιαίτερα για όλους εμάς, που νεαροί επαναστάτες/guerrilleros, τότε τη δεκαετία του ’80, βρεθήκαμε κάτω από τις ματωμένες φτερούγες της America Latina, με το ΑΚ 47 καλάσνικωφ στο χέρι, δίπλα στους επαναστατημένους της Λαούς.

Έφυγε από τη ζωή ο Commadante Hugo Chaves, χτυπημένος από τον καρκίνο. Ο επαναστάτης Βενεζουελάνος καταδρομέας, που πήρε το χαμένο όνειρο του Σιμόν Μπολίβαρ για μια ελεύθερη και δημοκρατική Λατινική Αμερική και το ξαναέστησε στα πόδια του.

Τα λόγια από στρατιώτη σε στρατιώτη, περισσεύουν όταν φουσκώνει η καρδιά και έχουν τόσα πολλά, ανάγκη να ειπωθούν.

Έτσι, αυτό που έρχεται στη θύμηση από τότε, στα νιάτα μου, ως Subteniente del Santinista Battaliones Ejercito de Luce Irregular για να καταθέσω στο κιβούρι του Διοικητή Ούγγο Τσάβες, είναι το τραγούδι που τραγουδάγαμε στις ζούγκλες της Νικαράγουας, στρατιώτες/ guerrilleros της λευτεριάς και της δημοκρατίας, απέναντι στους μισθοφόρους Contras: Το τραγούδι του τάφου του αντάρτη, La tumba del guerillero, που τόσο πολύ μοιάζει με το «ανδρών επιφανών, πάσα γη τάφος», του μέγιστου δικού μας, Θουκυδίδη.

Patria libre o morir, Commadante Hugo Chaves. Ελεύθερη Πατρίδα ή Θάνατος, Διοικητή Ούγκο Τσάβες. Ελαφρύ το χώμα που σε σκεπάζει. Στις σκοτεινές εποχές που ζούμε, οδήγησε τα βήματά μας.

Πατριωτικό Μέτωπο
Πολιτικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας
Συνδεδεμένο Μέλος της Ευρασιατικής Ένωσης


Γραφεία Αθηνών:
Διδυμοτείχου 15-17,
10444, Κολωνός, Αθήνα
Τηλ. 2105141413, Φαξ: 2105141442
Τηλ. Προέδρου: 6980292626
http://www.pamet.gr
pametopo@gmail.com

«Αλληλέγγυον»
Συνεταιριστικό Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου