Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

περισσότερα >>

Σώρρας: Ήρθα για να μείνω κι όποιος σταθεί απέναντι μου, θα τον πατήσω- Τι είπε στο Κανάλι 9

Σε συνέντευξη του στο κάναλι 9 ο Αρτέμης Σώρρας, ο μεγαλοεπενδυτής της γνωστής ομογενειακής οργάνωσης της END που διατείνεται ότι διαθέτει 600 δις δολάρια για την εξαγορά του ελληνικού χρέους, έλυσε την σιωπή του.
Αναφορικά με την φημολογία ότι τον αναζητά το FBI και η Ιντερπόλ υπήρξε ξεκάθαρος ότι δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος συλλήψεως ή κατηγορία εναντίον του, προσθέτοντας ότι στις Η.Π.Α., οι «ειδικές» υπηρεσίες ασφαλείας δεν είναι 2 ή τρεις, αλλά … 27(!), εκ των οποίων ορισμένες
με άγνωστα ονόματα!!!
Για τα 600 δις δολάρια που κατέθεσε υπέρ της Ελλάδος στον Καναδά, εξήγησε ότι προτιμήθηκε να κατατεθούν στη χώρα του Καναδά, διότι οι συνθήκες στη χώρα μας κάθε άλλο παρά θετικές είναι προς το παρόν, αλλά κυρίως επιβάλλεται να εξυπηρετηθούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις ελέγχων και διασταυρώσεων (…) προτού διατεθεί το κεφάλαιο των 600 δισ. $. Πρόκειται συγκεκριμένα για 6 αμερικανικά κρατικά ομόλογα των 100 δισ. $. Παρουσίασε έγγραφο, κοινοποιούμενο στον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών Τίμοθυ Γκάϊτνερ, γνωστό ρυθμιστή στα διεθνή οικονομικά ζητήματα, που επιβεβαιώνει, ότι η E.N.D. διαθέτει 2 τρισ. 875 δισ. 426 εκ. 500 χιλιάδες $ (2.875.426.500.000 $)!
Μίλησε για ψευδή στοιχεία σχετικά με το χρέος της Ελλάδος, το οποίο είναι σαφώς μικρότερο από το παρουσιαζόμενο. Έδειξε το έγγραφο της επισήμου προσκλήσεως της Κυπριακής Κυβερνήσεως για την διενεργηθείσα επίσκεψη των εκπροσώπων της οργάνωσης END στη Λευκωσία, όπου εκ των υστέρων εμφανίσθηκαν, η κυρία Λαγκάρντ και ο κύριος Γιούνκερ, ενώ δεν υπήρχε προγραμματισμένη επίσκεψη κανενός εκ των δύο.
Υπογράμμισε με ιδιαίτερη έμφαση, πως ήρθε για να μείνει και πως είναι διατεθειμένος όποιον σταθεί απέναντί του, να τον… πατήσει! Ξεκαθάρισε, πως υπήρχε εξ αρχής οργανωμένο σχέδιο πτωχεύσεως της πατρίδος μας, κάτι όμως που τώρα δεν θα επιστρέψει γίνει!
Ο κ. Σώρρας αναφέρθηκε στις μηνύσεις που έχει υποβάλλει κατά της Τραπέζης της Ελλάδος και κατά της Εθνικής Τράπεζας, για διαφορετικά ζητήματα, είτε αναφορικά με το εάν και πώς διενεργήθηκε ποτέ, εκκαθάριση της περίφημης Τράπεζας Ανατολής και – δήθεν- «απορρόφησή της», στην Εθνική, κάτι που 76 χρόνια μετά, δεν μπορεί να αποδειχθεί!
Ο Αρτέμις Σώρρας απεκάλυψε ως χονδροειδές ψεύδος την «μη αναγνώριση» αυτών των μετοχών, αφού όπως είπε, τέτοιες μετοχές της Τραπέζης Ανατολής, αναγνωρίζονται ως «χρεωστικά ομόλογα όταν τις κατέχουν ιδιωτικοί φορείς ή ιδρύματα! Ως παράδειγμα μάλιστα, ανέφερε ίδρυμα που ανήκει στον όμιλο Μποδοσάκη και του αναγνωρίζονται τέτοιες μετοχές, λογαριασμοί και χρεώσεις φυλάξεώς τους!!! Βεβαίως δεν αναγνωρίζονται όταν τα κατέχουν οι άνθρωποι της ΕΝD!
Ο μεγαλοεπενδυτής Αρτέμις Σώρρας, παρουσίασε έγγραφα της εφορίας Πατρών, που του καταλογίζουν αναλογία φόρου ύψους 13,5 δισ. για τα χρήματα κατά οργάνωση, δηλαδή συνολικά 27 δισ. περίπου!
Με χαρακτηριστικό τρόπο, υπογράμμισε ότι η Τράπεζα της Ελλάδος, αλλά και η Εθνική, τα μόνα αμιγώς ελληνικά στοιχεία, που έχουν, είναι το αίμα και ο ιδρώτας και τίποτε άλ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου