Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πατριωτικό Μέτωπο
Μέλος της Ευρασιατικής Ένωσης
Κεντρικά Γραφεία Αθηνών: Νίκης 33,
10557, Σύνταγμα, Αθήνα
Τηλ. 2103311642, Φαξ: 2103311652
Τηλ. Εκπροσώπου: 6980292626
Γραφεία Βόρειας Ελλάδας: Δελφών, 232,
54655, Θεσσαλονίκη
Τηλ. 2310421940
Γραφεία Πελοποννήσου: Κλεομένους Οικονόμου 4-6,
Πλατεία Αγίας Λαύρας, Αίγιο                                  
Τηλ. 2691026221
Ανταλλακτήριο Αγροτικών και Ελληνικών προϊόντων "Αλληλέγγυον"
Αγίας Σοφίας 50, Κολωνός, Αθήνα
Τηλ. 2105141443
file://vmware-host/Shared%20Folders/Desktop/PAM/Δελτία%20Τύπου/www.pamet.gr  file://vmware-host/Shared%20Folders/Desktop/PAM/Δελτία%20Τύπου/pametopo@gmail.com        
Αθήνα 4 Δεκεμβρίου 2011
Επίσημο αίτημα του Πατριωτικού Μετώπου στο Υπουργείο Εξωτερικών, για κατάργηση της βίζας, στους Ρώσους πολίτες.
Επίσημο αίτημα για κατάργηση της βίζας εισόδου στην Ελλάδα, για τους Ρώσους πολίτες, κατέθεσε στο Υπουργείο Εξωτερικών, το Πατριωτικό Μέτωπο.
Στην επιστολή του Κινήματος προς τον νέο ΥΠΕΞ, κ. Σ. Δήμα, την οποία υπογράφει ο Πρόεδρός του ΠΑΜ, κ. Σταύρος Βιτάλης, αναφέρεται:
«Αξιότιμε κ. Υπουργέ
Όπως γνωρίζετε, πάνω από δύο εκατομμύρια Ρώσοι τουρίστες, επιλέγουν ετησίως ως ταξιδιωτικό τους προορισμό την Τουρκία. Την ίδια ώρα, οι Ρώσοι τουρίστες, επιλέγουν επίσης ως ταξιδιωτικό τους προορισμό, το Μαυροβούνιο.
Ο τεράστιος αυτός αριθμός τουριστών, άρα και εισροής συναλλάγματος στις χώρες αυτές, είναι αποτέλεσμα της κατάργησης θεώρησης (βίζα) των διαβατηρίων των Ρώσων πολιτών, από τις αρχές της Τουρκίας και του Μαυροβουνίου.
Δεδομένης, (λόγω της οικονομικής κρίσης την οποία βιώνουμε), της άμεσης ανάγκης για αύξηση των τουριστών προς τη χώρα μας, ιδιαίτερα μάλιστα από έναν λαό, ιστορικά φιλικό προς τον ελληνικό, σας καλούμε να δώσετε εντολή σε όλες τις εμπλεκόμενες αρχές, να επιτρέπουν ελεύθερα την είσοδο πολιτών, από τις χώρες που συναποτελούν τη Ρωσική Ομοσπονδία, κατ' εξαίρεση της διαδικασίας η οποία προβλέπεται από τη συνθήκη Schengen.
Το Πατριωτικό Μέτωπο, έχει επανειλημμένα θέσει ως πρώτη και άμεση προτεραιότητα, τα συμφέροντα της Πατρίδας και του Λαού μας.
Εκτιμώντας πως και εσείς συμπλέετε με αυτήν την προτεραιότητα, ευελπιστούμε να κινηθείτε ταχύτατα προς αυτήν την κατεύθυνση.
Σε αναμονή ενεργειών σας».
Να σημειώσουμε εδώ πως ενώ η χώρα παραμένει ξέφραγο αμπέλι για τον κάθε διακινητή λαθρομεταναστών, για να εισέλθουν στη χώρα, ως τουρίστες, ή ως προσκυνητές στα προσκυνήματα της Ορθοδοξίας, τόσο οι Ρώσοι όσο και οι Σέρβοι πολίτες, θα πρέπει όχι μόνο να πληρώσουν τη βίζα τους, αλλά και να περιμένουν για μήνες ολάκερους, έως ότου αυτή εγκριθεί ή κατά κανόνα απορριφθεί, από τη δυσκίνητη γραφειοκρατία των προξενικών μας αρχών και από τις ύποπτες επιλογές που επικρατούν από τη συνθήκη Σένκεν.
Την ώρα δηλαδή που ο τόπος μας χρειάζεται και την τελευταία συναλλαγματική ενίσχυση, η λογική του Σένκεν, του αποκλεισμού δηλαδή πολιτών «μη φίλιων χωρών προς τη Δύση», είναι και η λογική των σημερινών κυβερνώντων.
Ας ελπίσουμε πως ο νέος ΥΠΕΞ, κ. Σ. Δήμας, θα διαφοροποιηθεί από την μέχρι τώρα πολιτική προτεκτοράτου, που ασκούσαν οι προκάτοχοί του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου