Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

ΝΑ ΚΑΙ 2 ΔΗΚΑΣΤΗΚΟΙ ΠΟΥ ΣΕΒΟΝΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΗΚΑΙΟΣΗΝΗ

16:17Παραιτήθηκαν οι οικονομικοί εισαγγελείς Πεπόνης και Μουζακίτης

  • 0
     
  •  0Share
 Παραιτήθηκαν οι οικονομικοί εισαγγελείς Πεπόνης και Μουζακίτης
Την παραίτησή τους υπέβαλαν πριν από λίγη ώρα οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς, Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης.
Με επιστολή τους στον εποπτεύοντα του έργου τους αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Νίκο Παντελή, του γνωστοποιούν ότι υποβάλουν τις παραιτήσεις τους και ζητούν την αντικατάστασή τους από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο.
Οι εν λόγω εισαγγελικοί λειτουργοί φέρονται να είναι δυσαρεστημένοι από την έως τώρα αντιμετώπισή τους, καθώς δεν τους έχουν παρασχεθεί οι αναγκαίες υποδομές για την άσκηση των καθηκόντων τους.
«Δεν δεχόμαστε να είμαστε εισαγγελείς υπό απαγόρευση και καθ΄ υπαγόρευση», φέρονται να υποστηρίζουν στην επιστολή τους. «Πολλώ μάλλον δεν δεχόμαστε να αποτελέσουμε ένα άλλοθι και μία θεσμική κολυμβήθρα του Σιλωάμ για τα πολυποίκιλα οργανωμένα συμφέροντα και τους ποικιλώνυμους εκφραστές τους που δραστηριοποιούνται και αναπτύσσονται στην γκρίζα ζώνη του οικονομικού εγκλήματος».
Στην επιστολή τους τονίζουν, επίσης, ότι ανέλαβαν τα καθήκοντά τους, «παρά το γενικότερο αρνητικό κλίμα και με πλήρη επίγνωση της ιδιάζουσας σχέσης μεταξύ της νεοελληνικής πραγματικότητας και του Εν Ελλάδει οικονομικού εγκλήματος».
«Αποδεχτήκαμε ασθμένως τον διορισμό μας εμφορούμενοι από ειλικρινή διάθεση προσφορά και βαθιά προσήλωση στο υπηρεσιακό καθήκον μας. Δεν επιδιώξαμε να γίνουμε αρεστοί ούτε να εξασφαλίσουμε τις ανοχές των παντός είδους πολυποίκιλων οικονομικών συμφερόντων έναντι των οποίων η συγκρουσιακή μας πορεία με γνώμονα πάντα την νομιμότητα ήταν δεδομένη και αδιαπραγμάτευτη», αναφέρουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου