Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Ο κ. "τίποτα": Ιδεολόγος, παντός καιρού!
 Αισθάνομαι δυσθυμία όταν είμαι υποχρεωμένος ν' ασχοληθώ με πρόσωπα και προπάντων όταν αυτά αντιπροσωπεύουν ένα μεγάλο  τ ί π ο τ α , όπως εν προκειμένω ο κ. Δ. Αβραμόπουλος, τον οποίο ο φαύλος, πανάσχετος και αδιάφορος λαός εξέλεξε δήμαρχο Αθηναίων για να κάνει καγκελάκια και μια τρύπα στο νερό! Καβαλώντας το καλάμι δημιούργησε το αλήστου μνήμης κόμμα του, που ονόμασε ΚΕΠ!
Αφού η προπαγάνδα το φούσκωσε πολιτικά, εντελώς ξαφνικά ξεφούσκωσε επανερχόμενος στο τίποτα αφού είχε δηλώσει με στόμφο ότι:  "Τα μεγάλα κόμματα διήνυσαν τον βιοϊστορικό τους κύκλο" μαζί με το πολιτικό σύστημα.
Απ' εκεί θα αναδιπλωθεί, θα ξεχάσει αυτή τη δήλωση και θ' αναρριχηθεί στους κόλπους της Ν.Δ., στην κυβέρνηση της οποίας έγινε και Υπουργός Υγείας, από όπου διέλυσε το σύστημα και το καταχρέωσε.
Ο ρόλος του είναι αμφιλεγόμενος στα περίφημα εμβόλια, τα οποία αποδείχτηκαν άχρηστα, με συνέπεια να γίνονται διφορούμενα σχόλια (βλ. π.χ. Σχετικά σχόλια στο EXTRA CHANNEL της 17 Μαΐου, στο "Αποκαλυπτικό Δελτίο").
Τώρα που η Ελλάδα πνέει τα λοίσθια ο κ. τίποτα εμφανίζεται ξανά πατώντας σε δύο βάρκες. Η μια γαλάζια και η άλλη πράσινη  ως εφεδρική!
Αρμενίζοντας λοιπόν ο κ. τίποτα με δύο βάρκες, δίνει συνέντευξη προς την "Καθημερινή" (φ. της 13.5, σελ. 13), από την οποία μεταφέρω μερικές προκλητικές του φράσεις:
Ενεργώντας, λοιπόν, ως εφεδρική δύναμη του ΠΑΣΟΚ και θέλοντας να εγγράψει  πολιτική υποθήκη, ως μπάτλερ του Τζέφρη, τάσσεται αναφανδόν υπέρ της συναίνεσης με την κυβέρνηση, συνιστώντας "υποστολή των κομματικών σημαιών μπροστά στο εθνικό συμφέρον".
Ο … ατσαλάκωτος πολιτικός – που αγωνίστηκε άραγε; – ο οποίος για δεκαετίες ασχολήθηκε μόνο με την εξυπηρέτηση του ατομικού συμφέροντος (και καλά έκανε) τολμά να εμφανίζεται ένθερμος υπερασπιστής του … εθνικού συμφέροντος!!
Προχωρώντας τον διαβάζουμε να λέει ότι η νομιμοποίηση εισαγωγής κεφαλαίων από το εξωτερικό και η κατάργηση του "πόθεν έσχες" "επιβάλλεται από τις σημερινές συνθήκες" και από "μια ρεαλιστική πολιτική",προσθέτοντας ότι: "Η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού".
Για τα δύο πρώτα έδωσα τη δέουσα απάντηση εδώ και πολλά χρόνια και τελευταία στις ανάλογες προτάσεις του αρχηγού του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρη (Δημοσιεύματα σε ιστοσελίδες από τον Μάϊο του 2010, στα οποία χαρακτήρισα πολιτικά και κοινωνικά ανήθικες αυτές τις απόψεις; και πρακτικές).
΄Οσο για την διατυπούμενη άποψη του κ. τίποτα ότι "η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού", την απάντηση τη δίνει ο τ. πρόεδρος της Ακαδημίας και καθηγητής της φιλοσοφίας Κ. Δεσποτόπουλος, ο οποίος απαντώντας σε ανάλογες απόψεις γράφει ότι: Αυτή η θέση αποτέλεσε τη βάση για τον αφορισμό του Γκέμπελς, με την χαρακτηριστική αυθάδεια της ιδεολογίας του, ότι "πολιτική είναι η τέχνη που καθιστά δυνατά και τα όσα φαίνονται αδύνατα".
Ο ίδιος προσθέτει ότι: "Στο πέρασμα του χρόνου διαμορφώθηκαν ορισμένες αρχές της ιδιωτικής ηθικής, όπως π.χ. οι αρχές της ειλικρίνειας και της εντιμότητας από τις οποίες η πολιτική ουδέποτε πρέπει να παρεκκλίνει" (βλ. Κ. Δεσποτόπουλος: "Μελετήματα Πολιτικής Φιλοσοφίας", Αθήνα, 1978, σελ. 18-22).
Αυτή λοιπόν η γκαιμπελική άποψη ότι  "πολιτική είναι η τέχνη που καθιστά δυνατά και τα όσα φαίνονται αδύνατα", συμπίπτει απόλυτα με την μακιαβελλική άποψη που λέει ότι σκοπός της πολιτικής και της εξουσίας είναι το συμφέρον του ηγεμόνος (βλ. το έργο του: "Ο Ηγεμόνας", εκδ. "Αναγνωστίδη", 1978).
Συνεπώς θα έλεγα ότι η άποψη του κ. τίποτα ταυτίζεται με τις διακηρύξεις του Γκαίμπελς και του Μακιαβέλλι, που διδάσκουν: Όλα επιτρέπονται στην πολιτική και τους πολιτικούς!
Όμως ο εν λόγω κ. τίποτα δίδασκε νέο ήθος και ύφος της πολιτικής!
Τέλος, καταγράφω ετούτη τη διατυπωθείσα άποψή του που λέει: "Η πολιτική τάξη της χώρας έχει ακόμα πολιτικό απόθεμα".
Όμως εδώ και πολλά χρόνια όταν ίδρυε το ΚΕΠ μας έλεγε ότι: "Το πολιτικό σύστημα διέγραψε τον βιοϊστορικό του κύκλο"!
Τότε έλεγε αλήθεια. Τώρα ψεύδεται ασυστόλως για λόγους προσωπικού συμφέροντος για να επιβεβαιωθεί η κοινωνιολογική διαπίστωση του Μαρξ που έλεγε: "Το τι είναι οι άνθρωποι δεν καθορίζεται από τη συνείδησή τους αλλά, αντίθετα, το κοινωνικό τους ΕΙΝΑΙ καθορίζει τη συνείδησή τους" (Ανάλυση της λειτουργίας αυτού του θεμελιώδους κοινωνιολογικού "νόμου" βλ. στο έργο μου: "Η Κομμουνιστική Ουτοπία", εκδ. "Κάδμος", 2010, σελ. 45 επ.).
Αυτά, λοιπόν, τα ολίγα για τις συναινετικές απόψεις του κ. τίποτα, ο οποίος ασφαλώς θα βρει ορθάνοιχτες τις πόρτες του βοθροποιημένου πολιτικού συστήματος, μέσα στο οποίο "οι 'Ελληνες είναι βουτηγμένοι στα σκατά", όπως μας είπε, λίαν ευστόχως, και ο Γάλλος τραπεζίτης,  που αντιμετωπίζει πρόβλημα στις ΗΠΑ.
Αθήνα, 17.5.2011
                                                                Ο Πολίτης Π.Λ. Παπαγαρυφάλλου
                                                                           (Αντιπρόεδρος Επιτροπής
Ενημερώσεως Εθνικών Θεμάτων
και Γραμματέας Οργανωτικού του
Πατριωτικού Μετώπου
Νίκης 33, τηλ. 210-3311652

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου