Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Έστω αργά, μιλούν «και» για «Λαϊκή Συντακτική Εθνοσυνέλευση».

Του Σταύρου Βιτάλη, Προέδρου του Πατριωτικού Μετώπου.

  • Όταν πριν τρία χρόνια διακηρύξαμε πως ο αγνός και άδολος Πατριωτισμός, αυτός που γέννησε την επανάσταση του ‘21 και όλα τα εθνικοαπελευθερωτικά και κοινωνικά κινήματα στην Πατρίδα μας, είναι το μοναδικό εργαλείο αντίστασης στη νέα τάξη, μίλησαν τότε όλοι για «ακροδεξιούς». Σήμερα, ακόμη και ο Τσίπρας και κάποιες συνιστώσες του, μιλούν με «τρυφερότητα», για Πατριωτισμό. (Άσχετα αν ο καθένας από δαύτους, αναφέρεται σε αυτόν, με ιδιοτελείς, χρησιμοθηρικούς ή ωφελιμιστικούς στόχους).

  • Όταν πριν τρία χρόνια μιλήσαμε, για κήρυξη του χρέους ως επαχθούς, μας είπαν «γραφικούς». Σήμερα, σχεδόν οι πάντες, μιλούν για την ανάγκη εφαρμογής της διεθνούς αυτής και νόμιμης διαδικασίας. (Άσχετα αν ο καθένας από δαύτους, αναφέρεται σε αυτήν, με ιδιοτελείς, χρησιμοθηρικούς ή ωφελιμιστικούς στόχους).

  • Όταν πριν τρία χρόνια μιλήσαμε για Άμεση Δημοκρατία, πολλοί γέλασαν ειρωνικά. Σήμερα, σχεδόν όλοι – ακόμη και ένα στημένο νεοταξίτικο κύκλωμα που ελέγχεται από τον Σόρος - μιλούν για Άμεση Δημοκρατία. (Άσχετα και αν δεν την εννοούν. Και άσχετα αν ο καθένας από δαύτους, την εννοεί ή την χρησιμοποιεί με ιδιοτελείς, χρησιμοθηρικούς ή ωφελιμιστικούς στόχους).

  • Όταν πριν τρία χρόνια, ολοκληρώσαμε και παραδώσαμε στον Ελληνικό Λαό, μετά από 12 χρόνια εργώδους προσπάθειας, το Νέο Σύνταγμα Άμεσης Δημοκρατίας, όλοι «γέλασαν» ειρωνικά. Σήμερα, διάφοροι περίεργοι ή μη τύποι, «συγγράφουν συντάγματα», αντιγράφοντας μάλιστα… ολόκληρα άρθρα, από το συγκεκριμένο Σύνταγμα. (Με την… κλασσική διαδικασία του clopy-paste. Δεν μας πειράζει. Δεν μας ενδιέφερε, ούτε μας ενδιαφέρει η πρωτοκαθεδρία. Αρκεί όσοι αντιγράφουν τα άρθρα του Νέου Συντάγματος, να εννοούν την Άμεση Δημοκρατία. Και να μην το κάνουν ψευδεπίγραφα και κάλπικα, γιατί πρέπει να γνωρίζουν πως η Άμεση Δημοκρατία, όπως είναι γνωστό από την Ελβετία, θέλει «κουράγιο και κουπί»).

  • Όταν πριν τρία χρόνια μιλήσαμε για την άμεση ανάγκη σύγκλησης Λαϊκής Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης, για να συνταχθεί νέο Σύνταγμα, μας είπαν «εξωπραγματικούς». Μας είπαν πως το σημερινό Σύνταγμα, είναι υπεραρκετό για να προστατέψει τον Πολίτη. Σήμερα, πολλοί πια μιλούν για την ανάγκη να προχωρήσουμε, εμείς ο Λαός, σε Λαϊκή Συντακτική Εθνοσυνέλευση. (Άσχετα και αν δεν την εννοούν. Και άσχετα αν ο καθένας από δαύτους, την εννοεί ή την χρησιμοποιεί με ιδιοτελείς, χρησιμοθηρικούς ή ωφελιμιστικούς στόχους).

Ένας από αυτούς που προστέθηκαν πρόσφατα στον κατάλογο της στήριξης της πρότασής μας, είναι και ο καθηγητής Γιανναράς.

Άργησε λίγο ο κ. καθηγητής, δεδομένου ότι τον ενημερώσαμε για το Πατριωτικό Μέτωπο και τους στόχους του, (όπως και πολλούς άλλους, Καργάκο, Θεοδωράκη, Ζουράρι, και λοιπούς ανθρώπους της διανόησης, από την πρώτη μέρα της ίδρυσής του, τότε το 2009). Ο μόνος που ανταποκρίθηκε με όλη του τη δύναμη και τη στήριξη τότε, ήταν ο Δάσκαλος Νεοκλής Σαρρής, που έφυγε δυστυχώς πρόσφατα από κοντά μας, τώρα που τον χρειαζόμαστε όσο ποτέ άλλοτε.

Έστω αργά λοιπόν, ο καθηγητής Γιανναράς, στηρίζει την προοπτική της Λαϊκής Συντακτικής Εθνοσυνέλευσης, σε ένα σημαντικό – όπως όλα - άρθρο του.

Εμείς από την πλευρά μας, προωθούμε το σχετικό άρθρο του, ευχόμενοι για μια ακόμη φορά, η διανόηση του τόπου, να εγκαταλείψει επιτέλους «των σχέσεων και των συναναστροφών την καθημερινή ανοησία» και να στρέψει την προσοχή της, στις πραγματικές ανάγκες και προτεραιότητες, της δύσμοιρης Πατρίδας μας και του καταταλαιπωρημένου Λαού της. Για να μπει επιτέλους φρένο στο διαρκές έγκλημα της «αριστεράς», ροζουλί, νεοταξίτικης και σταλινικής, να χαρίζουν τον αγνό και άδολο Πατριωτισμό, σε τάγματα εφόδου και νεοναζί.

Για να γίνει επιτέλους η κρίση ευκαιρία και να απολαύσουμε τους καρπούς της Άμεσης Δημοκρατίας, που θα έπρεπε πρώτοι εμείς και όχι οι Ελβετοί, να γευθούμε. Μια που αυτός που φύτεψε το δένδρο, του πιο ολοκληρωμένου πολιτικού συστήματος στον κόσμο, είναι ο δικός μας, μέγιστος πολιτικός άνδρας, Ιωάννης Καποδίστριας.

Πατριωτικό Μέτωπο
Συνδεδεμένο Μέλος της Ευρασιατικής Ένωσης


Κεντρικά Γραφεία Αθηνών: Νίκης 33,
10557, Σύνταγμα, Αθήνα
Τηλ. 2103311642, Φαξ: 2103311652
Τηλ. Προέδρου: 6980292626
http://www.pamet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου