Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

watch?v=OztEsIrIBNM&feature=youtu.be
Αθήνα, 26 Οκτωβρίου 2012

28η Οκτωβρίου: Έρημα βουνά, κάστρα σκοτεινά, που ήσυχα η καρδιά σας κλαίει…

Του Σταύρου Βιτάλη, Προέδρου του Πατριωτικού Μετώπου.

Ένα πολύτιμο δώρο για την 28η Οκτωβρίου, από μια γερόντισσα ΕΛΑΣίτισα του 30ου Συντάγματος του ΕΛΑΣ, την 88χρονη κυρά Μορφούλα Ασαρίδου. Τη Μάνα μου:

Μια ελληνική σημαία, ραμμένη με το χέρι της, με το πέρας του αδελφοκτόνου εμφυλίου. Δώρο ψυχής και αλήθειας.

Τώρα στα 58 μου, αποφάσισε μετά από 64 χρόνια, να την παραδώσει στα χέρια μου. Μ’ ένα σημείωμα. Ανορθόγραφο. Όπως όλων των Ελλήνων εκείνης της γενιάς που δεν μπόρεσε να μάθει γράμματα, μια που την Πατρίδα πλάκωνε η Ναζιστική πανούκλα:

«Η μάνα σας Ασαρίδου Εμορφία.

Αγαπημένα μου παιδιά.

Όποιος από σας πάρει αυτήν την Σημαία όπου την έχω ράψει μόνη μου και την έχω κρατήσει 50 χρόνια, μισό αιώνα, γι’ αυτό παρακαλώ να την κρατήσετε, ενθύμιο της Πατρίδας μας, από παιδί σε παιδί.

Την έχω ράψει το 1948 και την αφήνω το 1998».

Για την 28η Οκτωβρίου. Για τη μέρα που οι ψυχές των Ελλήνων ξεσηκώθηκαν ενωμένες. Με την ελληνική σημαία στο χέρι.

Δώρο-κερί αναμμένο, που παραδίδεται από γενιά σε γενιά. Δώρο ελπίδας, σε όλους εμάς, από τη γιαγιά ΕΛΑΣίτισα. Φως στις σκοτεινές εποχές που βιώνουμε, για μια ακόμη φορά ως Λαός και ως Γένος.

  • Δώρο μνήμης, ακόμη και για αυτούς που την προσβάλλουν φορώντας την στο μπράτσο τους, δηλητηριάζοντας το Λαό με τα χημικά τους. Μπας και καταλάβουν το διαρκές έγκλημα που διαπράττουν.
  • Δώρο μνήμης, ακόμη και για αυτούς που νομίζουν πως καρφώνοντάς την «σε παλούκια μίσους και ταγμάτων εφόδου», την τιμούν, μπας και καταλάβουν πως η Ελλάδα, ήταν, είναι και θα παραμείνει πνεύμα ελευθερίας, δημοκρατίας, ανεκτικότητας και αξιοπρέπειας.
  • Δώρο μνήμης, ακόμη και για αυτούς που την γιουχάρουν και την καίνε, ξεχνώντας πως από αυτή τη μήτρα γεννήθηκαν και αυτοί. Τη μήτρα της ανάγκης της ζωής για το θαύμα της ζωής, της ελπίδας, της υπερβατικής μεγαλοσύνης, αυτού του τόπου του Μικρού του Μέγα.
  • Τέλος, δώρο ζώσας μνήμης, σε όλους εμάς τους απλούς Έλληνες, που γνωρίζουμε απ’ τους προγόνους μας, πως αργά η γρήγορα, θα ποτίσουμε και πάλι το δένδρο της Λευτεριάς και θα διώξουμε τους νέους τυράννους.

Η σημαία αυτή θα κυματίσει ξανά, μετά από 64 χρόνια στο Σύνταγμα, στις 5 Νοεμβρίου, στις 5 το απόγευμα. Την ημέρα που θα ξανασμίξουμε σαν Έλληνες, για να ξαναπάρουμε τα συντρίμμια των ονείρων γενιών και γενιών και να φτιάξουμε την Ελλάδα που ονειρεύτηκαν, για μια κοινωνία με Δημοκρατία, Ελευθερία, Αξιοπρέπεια.

Για να πάρουνε τα όνειρα εκδίκηση…

Πατριωτικό Μέτωπο
Συνδεδεμένο Μέλος της Ευρασιατικής Ένωσης


Κεντρικά Γραφεία Αθηνών: Νίκης 33,
10557, Σύνταγμα, Αθήνα
Τηλ. 2103311642, Φαξ: 2103311652
Τηλ. Προέδρου: 6980292626
http://www.pamet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου