Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ - ΠΡΟΣΤΑΤΗΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ. (Μανταμάδος,Λέσβου)

Σχετικά με το Εφετείο


Η άλλη όψη του νομίσματος

                     Στις Δημοκρατικές κοινωνίες, η ελευθερία του λόγου αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα κάθε πολίτη και κατοχυρώνεται από το σύνταγμα που αποτελεί το θεμέλιο λίθο της δημοκρατίας μας. Υπό αυτή τη λογική, θεωρώ ότι έχω το δικαίωμα, όπως και κάθε άλλος πολίτης άλλωστε, να εκφράσω τη γνώμη μου και κατ' επέκταση να συμφωνήσω ή να διαφωνήσω για κάθε θέμα που λαμβάνει χώρα σε αυτή τη μικρή κοινωνία της οποίας μέλος είμαι και εγώ. Σεβόμενος τις συνταγματικές αρχές και ως ενεργός πολίτης αυτής της μικρής κοινωνίας θέλω να αναφερθώ σε ένα βασικό θέμα. που απασχολεί την κοινωνία μας αρκετούς μήνες αφορά τη δημιουργία έδρας Εφετείου στην πόλη μας. Θα είναι προς όφελος  της κοινωνίας μας όπως ισχυρίζονται διάφοροι του τόπου μας με επικεφαλή το Δικηγορικό σύλλογο Μυτιλήνης; Διάφοροι τίτλοι τοπικών εφημερίδων όπως «ΛΟΓΩ ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΛΟΥΚΕΤΟ», «ΝΕΚΡΩΣΕ Η ΜΥΤΙΛΗΝΗ», «ΕΞΟΡΓΙΣΕ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ Η ΑΡΝΗΣΗ ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑ» ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα; Όχι βέβαια Σίγουρα η άρνηση του αξιότιμου υπουργού δικαιοσύνης  Ιlαπαληγούρα εξόργισε μόνο τους διοργανωτές και όχι τους υπόλοιπους πολίτες. Το μόνο σίγουρο είναι η καλή οργάνωση της απεργίας και η πολύ μεγάλη διαφήμιση σε όλα τα ΜΜΕ και ακόμα και με τις «ΝΤΟΥΝΤΟΥΚΕΣ». Πιστεύω ότι καθόλου  τυχαία δεν είναι η επιλογή της ημέρας της απεργίας (Δευτέρα). Και ποιος υπάλληλος δεν θα ήθελε τριήμερο αργίας; Παρόλα αυτά, ο απλός κόσμος δεν συμμετείχε, τους γύρισε την πλάτη, γεγονός που εξόργισε τους παράγοντες και τους διοργανωτές, οι οποίοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι ενεργούν για το καλό του τόπου μας. Ωστόσο, ο τόπος πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Τα μαγαζιά που δεν λειτούργησαν δεν έχασαν και τίποτα. Ούτως ή άλλως οι ενέργειες των παραγόντων δεν έχουν επιφέρει καμιά αξιοσημείωτη  πρόοδο στην αγορά της Μυτιλήνης. Υπάρχει μια συνεχή πτώση.
                   Ναι, υπάρχουν προβλήματα στην απονομή της δικαιοσύνης, όμως αυτά θα λυθούν με τη δημιουργία έδρας  Εφετείου στη Μυτιλήνη; Όχι, καθότι τα προβλήματα δημιουργούνται σκόπιμα και ηθελημένα από αυτούς που ελέγχουν και εξουσιάζουν τη δικαιοσύνη και δε διστάζουν να μετατρέψουν τη δικαιοσύνη σε «ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗ» για να εξυπηρετήσουν τα προσωπικά τους συμφέροντα.
Τελευταία, βλέπουμε και ακούμε πολλά. Πολύ κόσμος αδικήθηκε από τη δικαιοσύνη με διάφορα τεχνάσματα κι αλχημείες των ΓΝΩΣΤΩΝ ΑΓΝΩΣΤΩΝ. Είδαμε με ποιο τρόπο ένα αθώο παιδί το έκαναν δράκο. Εγώ προσωπικά έζησα και γνώρισα στο πετσί μου τη δικαστική ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ, διότι κάποιοι δεν ήθελαν τη δημιουργία μιας πρωτοπόρου επιχειρήσεως σε αγρόκτημά μου, Με κατηγόρησαν ως καταπατητή, αν και τρεις φορές σε τρία δικαστήρια απέδειξα ότι δεν ήμουν καταπατητής. Ωστόσο, την τέταρτη φορά το δικαστήριο με καταδίκασε σε φυλάκιση δώδεκα μηνών χωρίς να μου επιτρέψει να  απολογηθώ και χωρίς να εξετάσει τους μάρτυρες υπερασπίσεώς μου. Μετά από δύο χρόνια,
όμως, στο ακροατήριο του METABATΙKOY ΕΦΕΤΕΙΟΥ αθωώθηκα!!!
Τι είναι αυτό που κάνει κάποιους δικαστές να παρανομούν, να μην σέβονται το θεσμό που υπηρετούν και να εξυπηρετούν σκόπιμα συμφέροντα με τις κρίσεις τους, χωρίς να ενδιαφέρονται για τη ζημιά που επιφέρουν στους απλούς πολίτες; και ποιος δεν ξέρει τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια. Λένε ότι η δικαιοσύνη είναι τυφλή. Εγώ διαπίστωσα, στα δεκαεπτά χρόνια που ταλαιπωρούμε να βρω το δίκιο μου αμυνόμενος ψευδείς και κατασκευασμένες κατηγορίες, ότι η δικαιοσύνη δεν είναι τυφλή, αλλά κάποιοι δικαστές κλείνουν τα μάτια και τα αυτιά τους και ότι από κάποιους υψηλά ιστάμενους, υπάρχει ο όρος ΓΡΑΜΜΗ. Αντιστοίχως, όμως, το ίδιο συμβαίνει και με ορισμένους δικηγόρους, οι οποίοι πουλάν τους ανθρώπους που τους προσλαμβάνουν για να τους υπερασπιστούν. Βέβαια, υπάρχουν έντιμοι δικαστές και δικηγόροι όμως το είδος αυτό είναι προς εξαφάνιση.
Ο λεσβιακός λαός δε συμμετείχε σ’ αυτή την απεργία για το δήθεν καλό αυτού του τόπου και χαμηλόφωνα φοβούμενο τους ΜΠAMΠOYΛΕΣ και τις οργανωμένες ΦΑΤΡΙΕΣ είχε τις αντιρρήσεις του. Πολλά λέγονται ψιθυριστά για το δικαστικό κύκλο στη Λέσβο.
                Έχω την αίσθηση ότι ο Κος ΠΑΠΑΛΗΓΟΥΡΑΣ , ο κ. υπουργός δικαιοσύνης είναι σοφός άνθρωπος κι έχει το χάρισμα αν και μακριά να ακούει το τι ψιθυρίζεται εδώ στη Μυτιλήνη,  είναι και είναι γνώστης των πραγμάτων.
Το να μείνει το εφετείο Μεταβατικό, ως έχει σήμερα, είναι εγγύηση για ποιο δίκαιες αποφάσεις, καθότι και οι δικαστές άνθρωποι είναι και καμιά φορά παρασύρονται,από εγχώρια κυκλώματα και φατρίες.
Πολλοί είναι αυτοί που άκουσαν  με ανακούφιση να απαντά ο Κ. Υπουργός αρνητικά στο αίτημα των ολίγων, οι οποίοι άλλα σκέπτονται και άλλα κάνουν. Ένας από αυτούς  που άκουσαν με ανακούφιση την άρνηση είμαι κι εγώ. Είναι αλήθεια κ. υπουργέ ότι ο απλός κόσμος  που απευθύνεται στη δικαιοσύνη για να βρει το δίκιο του ταλαιπωρείται και ξοδεύεται υπέρμετρα ελπίζοντας για μια καλή έκβαση της υπόθεσής τους.
                  Για τις άδικες αποφάσεις σε μεγάλο βαθμό ευθύνεται  η ατιμωρησία των μαρτύρων που αποδεδειγμένα ψεύδονται αλλά και τα αναληθή έγγραφα  που προσκομίζονται. Κύριε υπουργέ συμφωνώ και χειροκροτώ τη σοφή απόφαση σας στο να μη γίνει η έδρα εφετείου στη Μυτιλήνη, αλλά να παραμείνει μεταβατικό ως έχει. Η απόφαση σας  αποτελεί γροθιά στο σάπιο κατεστημένο των όποιων  φατριών που δεν διστάζουν να χρησιμοποιήσουν τη δικαιοσύνη χαλιναγωγώντας τους δικαστικούς λειτουργούς, ώστε να  καταστρέψουν κάποιον προς ίδιον όφελος. Μόνο με την βοήθεια του Θεού μπορεί κανείς να αντισταθεί στις  αλχημείες τους.
 Γεώργιος Χατζηαναστασίου

 

    
   



           

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΠΕΦΤΟΥΝ ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ

Ελληνοτουρκική φιλία: Ο φερετζές της ελληνοτουρκικής λοβιτούρας.

      Σήμερα, είναι κοινά αποδεκτά ότι κοντά στις συνοριακές γραμμές, δημιουργούνται προϋποθέσεις για παράνομο χρήμα και λοβιτούρες. Από αυτή τη λογική δεν θα πρέπει να εξαιρέσουμε και τα εξ ανατολών σύνορά μας που για μας είναι κομμάτι της καθημερινής ζωής μας και είμαστε οι καθημερινοί μάρτυρες τέτοιων καταστάσεων.
Θα πρέπει να τονίσω πως εμένα προσωπικά με βρίσκει αντίθετο, η όλη αυτή σκευωρία και εκμετάλλευση των επιτηδείων, που έντεχνα εδώ και δεκαετίες καλλιέργησαν την τουρκολαγνεία με απώτερο στόχο να υπηρετήσουν συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα. Τις απόψεις μου αυτές θα προσπαθήσω να εξηγήσω στη συνέχεια, ωστόσο θα ήθελα να τονίσω για να μην παρεξηγηθώ ότι τάσσομαι απόλυτα με την επικοινωνία και η συνεργασία των λαών και των ανθρώπων που στοχεύουν να ενισχύσουν την ειρήνη και τη συνύπαρξη των λαών σε ένα πλαίσιο δικαιοσύνης και δημοκρατίας. Το ζήτημα, όμως, που τίθεται είναι κατά πόσο οι πολιτικές που έχουν εφαρμοστεί κατά τα τελευταία 15 χρόνια για την τόνωση της ελληνοτουρκικής φιλίας έχουν φέρει κάποια αποτελέσματα; Κατά πόσο έχουν λήθη  τα προβλήματα και τις διαφορές μεταξύ μας; Όπως λ.χ το θέμα του Αιγαίου, η Χάλκη, η ομογένεια, η προσέγγιση και η εμπορική συνεργασία.
Κατά κόρον, η χώρα μας στέλνει μεγάλο αριθμό τουριστών και πελατών προς την Τουρκία με σημαντική εκροή συναλλάγματος, ενώ δεν παρατηρούνται αντίστοιχα φαινόμενα και από την αντίπερα όχθη. Αυτό μπορεί να ερμηνευθεί, μεταξύ άλλων παραγόντων, ως αποτέλεσμα των στρατιωτικό-πολιτικών αποφάσεων που λαμβάνει το βαθύ κράτος της γείτονα Χώρα που περιορίζουν τέτοιες δραστηριότητες με διαφόρους τρόπους
   Σε αυτό συμβάλλει, επιπρόσθετα, και ο τρόπος που πολιτική ηγεσία της χώρας μας χειρίστηκε ορισμένες από τις μεταξύ μας εντάσεις. Να θυμηθούμε την περίπτωση του πρωθυπουργού κ. Σημίτης που ευχαρίστησε τους Αμερικάνους, όταν οι Τούρκοι κατάλαβαν τα Ίμια !!! Επίσης, την αντιμετώπιση της επίσκεψης του κ. Μολυβίατη που κατά την ώρα που διεξάγονταν η συνάντηση με τον τούρκο ομόλογο του, τούρκικος στρατός παραβίαζε το θαλάσσιο και τον εναέριο χώρο μας στο Αιγαίο !!! Αλλά και το πάντα επίκαιρο θέμα της κατοχής της Κύπρου και άλλα πολλά
Εν τέλει, το ερώτημα που παραμένει είναι ποιοι  εξυπηρετούνται  από τις μέχρι σήμερα πολιτικές των ελληνικών κυβερνήσεων για τις σχέσεις μας με τη γείτονα χώρα. Αναρωτιέμαι πολλές φορές αν αυτές οι πολιτικές επιφέρουν έστω και κάποιο ελάχιστο εισόδημα στις αγορές των νησιών μας (λ.χ. στη Μυτιλήνη, στη Χίο). Διότι, αυτό που φαίνεται σήμερα είναι ότι το ισοζύγιο των συναλλαγών μας γέρνει προς την Τουρκία όπου τα γνωστά παζάρια της επιφέρουν μεγαλύτερο οικονομικό όφελος (τζίρο) από ότι στην αγορά της Μυτιλήνης ή της Χίου. Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι ο βασικός στόχος των Τούρκων είναι η απόκτηση των ευρώ (του ευρωπαϊκού ισχυρού νομίσματος) και η προσέλκυση νέων επενδυτών που απλόχερα εισέρχονται από την Ελλάδα. Τα παίρνει  όλα και χωρίς αντάλλαγμα. Ευρώ θέλουν και ας είναι μαύρα άσπρα κίτρινα, καθαρά ή βρώμικα !!!
Είναι προφανές, ότι ο σκοπός αυτών που επενδύουν σε επιχειρήσεις στη γείτονα χώρα είναι ο πολλαπλασιασμός των κερδών τους και κυρίως όταν η Τουρκία ενσωματωθεί στη μεγάλη Ευρωπαϊκή Οικογένεια. Έχω την αίσθηση ότι αυτός είναι ο λόγος που η Ελλάδα στηρίζει την Τουρκία στο Ευρωπαϊκό τους  προορισμό για το συμφέρον μερικών εκλεκτών όλων των κυβερνήσεων και δεν δίνουν δεκάρα τσακιστή για τον ελληνικό λαό, οι οποίοι  έχουν γεννηθεί να είναι ραγιάς 400 χρόνια στους Τούρκους και τώρα στους εθνοσωτήρες του Κοινοβουλίου.
Οι τριακόσιοι του κοινοβουλίου που εμφανίζονται ως εθνοσωτήρες, σε αντίθεση με τους τριακόσιους του Λεωνίδα που πρόσφεραν τα μέγιστα για την Πατρίδα τους, μας περιπαίζουν με τις πολιτικές τους και ξεκοκαλίζουν τον κρατικό κορβανά ποικιλοτρόπως (όπως φαίνεται από τα τελευταία σκάνδαλα που είναι πολύ νωπά) και αποδυναμώνουν την Πατρίδα τους. Δεν αντιλαμβάνονται και δεν βλέπουν ότι η τουρκολαγνία βλάπτει πρώτα την οικονομία της Ελλάδας και την εδαφική ακεραιότητα ή μήπως συμφώνησαν ήδη στα σενάρια που κατά καιρούς έχουν ακουστεί. Πολλοίς κόσμος  εδώ εύχεται να εφαρμοστούν αυτά τα σενάρια για να δουν άσπρη μέρα, όπως λένε από αγανάκτηση.
Είναι οξύμωρο, η Λέσβος που παρήγαγε τα πάντα να έχει καταντήσει να εξαρτάτε η βιωσιμότητάς της μόνο από τους γείτονές της. Αυτά είναι τα αποτελέσματα των διάφορων πολιτικών που εφαρμόστηκαν από τη μεταπολίτευση έως και σήμερα. Είναι μαθηματικώς βέβαιον ότι η πολιτική που ασκείται σπρώχνουν τη Λέσβο στην Αγκαλιά της Τουρκίας και όταν αναλογιστούμε τα λόγια της κα. προέδρου της Βουλής προς τον κ. πρόεδρο  της Δημοκρατίας κ. Παπούλια κατά την πενταετή θητεία του «Τα εθνικά σύνορα και μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιοριστούν» έρχεται στο μυαλό μου η λέξη προδοσία και κερκόπορτα !!!
 Άρθρο του Γιώργου Χατζηαναστασίου, συντονιστή του ΠΑΜ Λέσβου.

Ο ΚΙΤΡΙΝΟΣ ΚΟΥΚΟΣ

Χθες ξύπνησα κακοδιάθετος… στο μυαλό μου στριφογύριζαν  τα τελευταία πολιτικά  γεγονότα και  στα αυτιά μου ηχούσαν  η κόρνες των φορτηγών  και οι  φωνές    των    οργισμένων  οδηγών.  Αποφάσισα να κάνω μια βόλτα  στο βουνό για να ηρεμίσω και ξαφνικά άκουσα το τη φωνή ενός κούκου. Άλλαξα πορεία και κατευθύνθηκα προς τον κούκο. Πλησίασα περισσότερο και τότε  διαπίστωσα ότι  ο κούκος φώναζε ΚΟΣΚΟ,  ΚΟΣΚΟ!   Πλησιάζοντας  περισσότερο ο κούκος  πέταξε…  και να η δεύτερη έκπληξη! Πρώτη φορά στη ζωή μου είδα  κίτρινο  κούκο!  Ξαφνικά,    όλα έγιναν ξεκάθαρα.  ΚΟΣΚΟ,  λιμάνι, κοντέινερ και μεταφορές αυτών….
 Ας  ετοιμαστούμε να υποδεχτούμε κίτρινες νταλίκες και κίτρινους νταλικέρηδες!                   
 ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΡΑΓΙΑΔΕΣ!   
   Λέων